Sabtu, 24 November 2012

# 4 tesis + midterm

Assalamu'alaikum

Detik waktu kian berlalu. meninggalkan segala memori semalam. dan nyata detik waktu itu tidak akan pernah menunggu kita. realiti kehidupan ini perlu dilalui walau pahit, walau manis. tetap perlu dilalui dengan sabar dan redha.

waktu yg masih berbaki ini perlu digunakan sebaik mungkin untuk menyiapkan tesis atau bagi peringkat sarjana muda ni lebih familiar dipanggil sebagai latihan ilmiah. masih dalam tempoh untuk menyiapkan proposal. Alhamdulillah sy mendapat seorang penyelia yg sangaaat baik iaitu Ustaz Siddiq. pernah belajar dengan ustaz siddiq masa first sem dulu. Masa hantar tajuk tesis dulu, pasrah jer nak dapat penyelia mana tapi dalam hati ni selalu berharap supaya dapat penyelia yg dapat bagi kerjasama yg baik. (err...lebih-lebih je kan)

Actually ada enam orang student bawah seliaan ustaz siddiq iaitu Khair, Ridzuan, Taufiq, Safwan dan Shah Rizal and lastly sayalah (seorang je perempuan dalam ramai-ramai) huhuhu. Ikut plan sebenarnnya ustaz Siddiq nak bawa kami berenam pergi library UM semalam, tapi malangnya ustaz tak sihat. Eemm tak ape, mungkin tak ada rezeki untuk kami menjejakkan kaki ke sana. Semoga ustaz cepat sembuh, shafakaa Allah. ustaz banyak membantu kami menyiapkan proposal ni. every week kami akan ada perjumpaan dengan ustaz, discuss untuk siapkan proposal. ustaz banyak memberikan dorongan dan semangat pada kami. In sha Allah semoga Allah memberikan ganjaran pahala pada ustaz kerana banyak membantu sy dan kawan-kawan.

My thesis still in construction. hehe... banyak lagi yg perlu penambahbaikkan. In sha Allah semoga Allah memudahkan urusan sy untuk menyiapkan tesis ni. moga dapat siapkan dalam tempoh waktu yg ditetapkan. perasaan takut, bimbang dan cuak selalu bermain dalam fikiran ni. sebenarnya ni first time buat tesis, tak pernah ada pengalaman buat tesis. ada juga sy tanya pengalaman kawan-kawan yg belajar diploma. mereka pernah ada pengalaman menyiapkan tesis. dari merekalah sy kongsi pendapat dan pandangan.

Ustaz siddiq pesan nak siapkan tesis ni perlu rajin buat rujukan. maknanya lepas ni kena berkampung kat library ptsl. heheee..~ kena merajinkan diri membaca buku-buku di ptsl.

my first proposal tesis ^__^

     antara buku-buku rujukan tesis            






oh yaa next week ada midterm Kajian al-Qur'an Masa Kini. bila nak midterm baru merajinkan diri untuk study. kalau tak balik je kelas, simpan balik nota-nota yg dah belajar kat kelas. tak pernah nak baca balik. Aduuii.. kenapa diriku menjadi begitu malas nak study. hukhuk T__T. So, masa yg masih ada ni, lebih baik study yer qaseh. don't be lazy-lazy na.
tajuk yg perlu study n cover 100%

super duper rajin study midterm + proposal tesis




Jom study =D

2 ulasan:

  1. terima kasih banyak banyak banyaaak adikku sayang... =)

    BalasPadam